Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Leven met constante en chronische pijn kan ondraaglijk zijn. Talloze mensen sterven aan een degeneratieve ziekte zonder het ooit te beseffen. Helaas zijn er ook een aantal gemakkelijk te doen dingen die het begin van ziekte en vroegtijdig overlijden kunnen bespoedigen. Als u zich in een van beide situaties bevindt, bied ik enkele tips voor hospicezorg om u te helpen uzelf te troosten. Idealiter zou het eenvoudig te installeren zijn, aangezien thuiszorgaanbieders volledige en doorlopende zorg kunnen bieden zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over plotselinge medicatiewisselingen.

1. Houd regelmatige, dagelijkse maaltijden. Vraag het hospice om je een eetschema voor te stellen. Maar de beste maaltijdsuggesties zijn salades, soep en hele groenten en fruit. Deze items zijn veel gemakkelijker voor het spijsverteringsstelsel en zijn ook veel gezonder voor u.

2. Gebruik geen ontstekingsremmende medicijnen. Deze medicijnen zijn bedoeld om pijn te verminderen en ook om ontstekingen te verminderen. Ze kunnen u ook helpen om beter te slapen, maar zijn schadelijk voor de lever. Bepaal of een arts ze zal voorschrijven en gebruik ze verstandig, maar schrijf ze niet zelf voor.

3. Vraag het hospice of je een wandeling kunt maken. Zelfs 30 minuten per dag zal u helpen en u de gewoonte geven om van uw omgeving te genieten. Wandelen helpt je bloedsomloop te versterken en geeft je ook een gevoel van rust.

4. Ga niet hongerig. Als u op een vloeibaar dieet blijft, voelt u zich niet erg uitdagend. Word je bewust van wanneer je honger krijgt en let daar op. Probeer te stoppen met eten zodra je een vol gevoel begint te krijgen. Eet minimaal drie uur voor het slapengaan.

5. Probeer zowel uw inname als uw hoeveelheid werk te verminderen. Probeer Ideeën en ideeën vaak te gebruiken, zodat u uw levensstijl kunt aanpassen in plaats van u te concentreren op minder dingen doen. Probeer de gemakkelijkere taken uit te voeren en rekeningen te betalen terwijl u nog wat cashflow hebt om rond te werken. Zelfs schrijven in het algemeen kan je enorm helpen een positieve houding te behouden.

6. Krijg de broodnodige rust. Dit zal u helpen om emotioneel en fysiek te herstellen, omdat u er zeker van kunt zijn dat u niet mijlenver achterloopt op de anderen in uw gezondheidstoestand.

7. Vraag jezelf altijd af of er iets mis is met hoe je eruit ziet? Oordeel niet op basis van uiterlijk. Veroordeel niemand en luister niet naar hun mening, tenzij je er zelf een keer bent geweest. Pas ook op voor hoe u uw gevoelens communiceert. Zeg je ze hardop of in gedachten? Als dat zo is, neem dan de tijd om uw denkwijze te corrigeren. Als je iemand veroordeelt die niet op zijn werk komt opdagen, dan ben je misschien van streek, maar dat betekent niet dat je vriend liegt. Zeg zijn naam en zoek uit wat er is gebeurd waardoor hij te laat was. Als arts houd ik mensen nauwlettend in de gaten om er zeker van te zijn dat ze eerlijk worden behandeld.

Er zijn nog een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u overweegt om met een chronische ziekte te gaan leven. Elke persoon heeft andere dingen die belangrijk voor hem zijn. Deze omvatten zaken als waar ze zouden willen werken, hoe ze willen dat hun gebraad smaakt, hoe ze behandeld zouden willen worden, wat ze zich kunnen veroorloven om aan gezondheidszorg uit te geven, enzovoort. Zonder over deze dingen na te denken, kiezen sommige patiënten voor een levensstijl die niet gezond of verstandig is. We houden allemaal van onze familie en vrienden en willen dat ze bij ons zijn, maar denk aan die dingen voordat je ervoor kiest om ze los te laten.